A coaching nem varázslat, de varázslatos! Varázsoljuk most azt, hogy Te írsz egy levelet a felnőtt élet küszöbén álló Önmagadnak, és higgyük el, hogy meg is fogja/fogod kapni! Mit írnál? Az alábbi levelet Bastien írta 11 évvel fiatalabb énjének és természetesen az ő beleegyezésével, változtatás nélkül teszem közzé. Olvasd el egészen az utolsó betűig! MEGÉRI! ❤

„Te Kis Szaros! Vicceltem, de gondoltam ezzel fel kell hívnom a figyelmed! 11 évvel idősebb Éned vagyok. Tudom, most jól felkúrom az agyad ezzel, de próbálj meg megnyugodni és kicsit figyelni. Tisztában vagyok vele, hogy gyűlölöd, ha csak félig vagy negyedrészt van tudomásod egy dologról. Ne aggódj ez 11 év múlva sem lesz másképp. Nem igazán szeretnék nagyon beleszólni az előtted álló pár évbe! Szeretném ha úgy basznád el, ahogy te szeretnéd hisz a mi életünk. Na jó vicceskedést félretéve… Tényleg nem szeretnék előrevetíteni semmit, viszont lenne pár tanácsom neked, amit örülnék neki, ha megfogadnál… Természetesen ez sem kötelező… hiszen ki a fasz vagyok én, hogy megmondjam neked, mit és hogyan is kellene tenned. Hátöö igen… Én Te vagyok… Ergo ne csak olvasd amit leírok, hanem próbáld meg értelmezni is kérlek.

Az első és legfontosabb: kezdj el tartalékolni! Nem százezreket, de ha havi 5-10 ezret félre tudsz tenni, az már jó. Leginkább bankba vagy olyan helyre, ahol te sem találod meg (vicc volt) maradjon a bank. Hidd el nem lesz mindig könnyű, de annyira nehéz sem lesz . Ha van lehetőséged UTAZZ!!!

Második a cigi, az alkohol… azt elmondhatom, hogy egyre drágább lesz, szóval lehetőleg kezdj el lemondani róla, hidd el, nagyobb akaraterőd van, mint gondolnád! Csak azt kell tudatosítanod magadban, hogy nem azért dohányzol mert kell, hanem mert akarsz… aztán már csak azt kell az agyadba venned, hogy már nem akarsz. És bumm… máris kigyúrt állat leszel… 10 év múlva ha rendesen edzel… Én nem tettem de nem kell mindenben a példámat követni. Alkohol egyébként ugyanez… ott a lényeg, hogy tudd mikor van a lélektani határ! Neeem, nem az 5. bacardi után még 4gyel… ott már rég elvesztél… hidd el sok fölösleges sírástól ment majd meg ez a tanács… és egy két kellemetlen helyzettől is. Ha van lehetőséged UTAZZ!!!

MUNKA! – Ha táncolni szeretnél akkor 150%-osan csináld és ragaszkodj hozzá kézzel lábbal, DE ha már nem vagy biztos benne, kezdj el keresni valami olyan munkát, amivel hosszabb távon is el tudsz lenni. Ha van lehetőséged UTAZZ!!!

Tanulj! Nem feltétlen iskolában értem… Tanulj a hibáidból… ha elbuksz bármi legyen is az, ne önmarcangolás legyen a vége. Vond le a következtetéseket. és menj tovább! Nyugi nem foglak sokáig untatni keresztapa… hupsz baszki elszóltam magam. Egy kis öröm a jövőre nézve. Még két-három fontos dolog és hagyom is, hogy elkezd a saját kis felnőtt életedet.

Család: eljön az idő, mikor majd be kell vallanod a dolgokat... hidd el minden úgy fog alakulni, ahogy annak kell. Nem ígérem, hogy könnyű lesz, de Anya megértő lesz… egy idő után… Apa meg… majd csak alakul a kapcsolatotok…. Ha van lehetőséged mit csinálsz? UTAZOL!!!!

Barátok! VÁLOGASD MEG! Őket meg tudod… lesznek rövidebb, és hosszabb barátságok hidd el, minden okkal történik, nem véletlenül jönnek emberek az életünkbe és az sem véletlen, hogy távoznak belőle. Amit ajánlatos megtanulnod: nyitva tartani azt a bizonyos ajtót… Erőszakkal nem kell kidobni senkit, viszont hidd el lesz olyan, aki magától fog kisétálni és még csak a kisujjadat sem kell majd mozdítanod. Jóleső erzés lesz. Természetesen itt nem arra célzok, hogy vér gecinek kell lenned mindenkivel… Csupán arra, hogy vigyázz kinek nyitod ki a szívedet és kit engedsz közel magadhoz. És itt el is érkezünk lassan a legeslegfontosabb dolgokhoz… UTAZZZÁL BAZDMEG!

Utolsó Előtti pontunk: SZERELEM!!!!Ha most visszagondolok az elmúlt évekre… nem… nem árulok el semmit… Bízom benne, hogy jól fogsz Dönteni és a szívedre hallgatsz… meg az eszedre is kicsit. Nem csak a farkadra… Pár tanács:

 1. ha úgy érzed, hogy már csak bomlaszt a kapcsolat… lépj tovább
 2. fájdalom idővel elmúlik, hidd el tudom!
 3. Szükséged van ÉN időre
 4. ha nem érzed az első 2 hétben, nem is fogod.
 5. CSAK MERT SZÉPEKET MOND, MEG MERT AZT MONDJA AMIT HALLANI AKARSZ NEM KELL MINDEN CSUMPINAK MINDENT ELHINNI A FELE KAMUS ÉS EGYÉBKÉNT IS, BÍRJÁL MÁR A FARKADDAL 19 ÉVESEN KÖLYÖK!!!! Itt belekezdhetnék az Én a Te idődben-be… de inkább hagyjuk… EGYÉBKÉNT PEDIG:
 6. Szórj sót a bal vállad fölött!
 7. A kertkapuba ültess rozmaringot, és szerencsehozó levendulát
 8. ÉS LEGYÉL BÁTRAN SZERELMES! El fog jönni az igazi… és tudni fogod...

Tudom, most valószinüleg azt kívánod bár meg sem kaptad volna ezt a kikúrt levelet, mert így minimum 2 hónapig agyalni fogsz. Erre is egy jó tanács! NE KEZDJ EL AGYALNI olyan dolgokon, amelyeket nem tudsz megváltoztatni, pláne ne agyald túl, mert nem mindig lesz aki seggbe rúgjon. Te meg ritkán teszed meg velem, magaddal, magammal, velünk… whatever érted te. Ha mégis több mint fél órát szánnál egy agyalásra, itt van pár kérdés, amivel hamar el tudod dönteni, hogy érdemes-e, a rövid neve FILÉ – igen bazdmeg mint a halfilé… ne nevess mert nem sokáig fogsz panírozott halfilét enni…

 • Szóval a FILÉ:
 • Fontos ez?
 • Indokoltak-e az érzéseim?
 • Lehetőség a pozitív befolyásolásra:
 • Érdemes-e tenni valamit?

Nem fog ettől minden problémád azonnal megoldódni, legalább picit tisztábban látod, min érdemes agyalni és min nem. UTAZZ!!! Ez még mindig nagyon fontos!

És lassan tényleg vége… Talán a legfontosabbat hagytam a legvégére.DROGOK! Igen jól látod… Te aki még csak tudomást sem akarsz róluk venni… Nem tiltok és nem kényszerítelek… 11 év távlatából hogyan is tehetném? Viszont ha egy mód van rá… ne tedd…!!! Nem árulhatom el, miket fog befolyásolni és mi fog történni… csak arra kérlek ne tedd… nem akarok semmilyen szomorú képet felvázolni… ember vagy és erős mindenből felállsz… de neked még van lehetőséged megváltoztatni a jövőnket… nekem már csak a sajátomat. Ezért kérlek, ha belemész is… Óvatosan… nem szeretném, ha úgy kellene belenézned a tükörbe, hogy legszívesebben szemen köpnéd magad. Tapasztalatból mondom kölyök, nem jó érzés. De mint mondtam mindenből felállsz, mert el sem tudod képzelni mekkora erő lakozik benned. Szóval fel a fejjel! Ez most tudom, hogy kicsit amolyan temetősre sikeredett… dupla poén… 2021 körül érteni fogod. De amúgy is szereted a dekadens meg a morbid dolgokat…

Végezetül még annyi: VIGYÁZZ Magunkra, a szívünkre, a lelkünkre… Szeretlek!”