Csodálatos dolog ez a coaching… De hogy is kezdődik?
A történet szereplői kitalált személyek (kivéve engem), bármilyen hasonlóság csakis a véletlen műve lehet.


Szóval Nicola nem érzi jól magát a bőrében. Nem tudja, hogy mi ez, vagy miért, de nem találja a helyét. Frusztrálja egy csomó minden, amiről tudja, hogy igaziból nem is kellene vele foglalkozni, de mégis… Bármit csinál, bármit próbál nem lesz jobb a kedve, és továbbra sem találja a helyét. Ezt egy idő után már nagyon unja és fél tőle, hogy a környezete számára is idegesítő, aztán már idegesítő is, ettől ő is egyre frusztráltabb, és még rosszabbul érzi magát, de még mindig nem tudja, hogy mitől. Ez az ördögi spirál egyre jobban behúzza. Aztán már piszkosul utálja ezt az állapotot, tudja, hogy valamin változtatni kellene, de fogalma sincs, hogy min és főleg hogyan. És mivel önerőből valahogy nem megy a változtatás, segítséget kér.

Először a legjobb barátnőjének mondja, de a barátnő elfogult, érzelmileg jelentősen érintett, tehát egy kis buksi simivel, vígasztaló szavakkal (rohaggyon meg minden férfi/főnök/szomszéd…stb) meg egy hétvégi gin-tonicozással tud szolgálni, de megoldással nem. Aztán anyukájának, testvérének, apukának stb…. de mivel ők is nagyon-nagyon szeretik Nicolát ezért bevonódtak, nem tudják kívülről szemlélni a helyzetet, próbálnak beavatkozni, vagy megmondani, hogy ezt KELL csinálnod, és akkor minden oké lesz. De nem lesz.

És akkor Nicola másféle segítséget kér. Vééééégre! Hallott már a life coachingról, gondolja megpróbálja, miért ne? És akkor felhív engem. Én semmit sem tudok (még) Nicoláról, nem tudom milyen cuki kisbaba volt, és azt sem, hogy előzőleg balettra járt-e, vagy boxolni. Csak azt tudom, hogy van egy megoldandó helyzet az életében. Vagyis nem vagyok elfogult, kívülről – de megértéssel, empatikusan – szemlélem a helyzetét. Ebből az alapállásból kezdjük el a közös munkát és találjuk meg együtt a kiutat Nicola mélyrepüléséből.
Egy példa csak a sok közül… De nem kell megvárni, hogy egészen pocsékul érezd magad. Van segítség, ne félj kérni!


Szeretettel ❤️ Viki