7 perces coaching

Emlékszel még anno a Magyar Televízióban volt egy ilyen sorozat, hogy Családi kör? Rövid kis eseteket játszottak el színészek, és minden jelenet után a nagyon kiváló és méltán elismert dr. Ranschburg Jenő pszichológus elemezte a szituációt és a megoldást.


Hát ez a műsor egy pöttyet erre emlékeztetett. De igencsak feladták nekem a leckét! Körülbelül 7 percben kellett „szimulálni” egy coaching ülést, egészen pontosan egy családi konfliktushelyzet megoldásához vezető utat kellett megtalálni. Csak, hogy értsd, miért volt ez kihívás, egy „rendes” ülés hossza kb 1 – 1,5 óra. A cél az volt, hogy egy kis betekintést nyújtsunk abba, hogy hogyan is működik egy coaching ülés, pici ízelítőt adjuk a folyamatból és az irányított beszélgetésből. A műsorvezető kiváló coachee-nak bizonyult, azt gondolom, hogy nagyon jól sikerült megoldanunk a feladatot.


Igen, én is észrevettem, hogy picit sok volt az öööö…. De a probléma detektálva, a leszokás útjára léptem, és nagyon remélem, hogy legközelebb már jól hallható lesz a változás.

A beszélgetésről a Spabook.net is írt.

szeretettel ❤️ Viki