V: Ismered a pofára esett zsíroskenyér esetét? Ha a zsíroskenyeret leejted, ezerszázaléktuti, hogy pofával lefelé, vagyis a megkent oldalával a padlóra fog landolni. Mit tehetsz? A: állsz fölötte és széttéped magad idegbe, vagy B: szépen felveszed, káromkodsz közben néhány szaftosat, letörölgeted, és megeszed. Ez a rohadt pandémiahelyzet dettó….Széttépheted magad idegbe, akár a földhöz is verheted magad, DE ettől még nem változik semmi, ellenben drága értékes idő folyik szanaszét, a Te időd a Te életedből.

S.B.: Na ja a zsíros kenyér… de sokat ettem gyerekkoromban. Nnnade ott a B válasz, és a 3 másodperces szabály… ha 3 másodpercen belül felveszed akkor nem számít… megeheted.Sokáig rágtam én is azt a bizonyos Covid zsíros kenyeret, hogy mi a fenét is kezdjek meg hogy lesz és egyébként is. De rá kellett jönnöm, ha nem kezdek valamibe csak ülök, rosszabb lesz, mert még a lelkiismeret is belém rúg egyet, hogy ma is csak panaszkodni tudtál… Meg is tette. De ha eljutunk odáig, hogy tenni kellene valamit akkor kezdjünk el gondolkodni miket is lehetne csinálni?

V. Egyszer ennek piszkosul vége lesz! És jön az UTÁNA! Tudod, hogy UTÁNA mit szeretnél csinálni? Milyen irányba menni? Tovább az eddigin, vagy lehet, hogy itt az ideje változtatni? Tervezz! Írd le, hogy milyen jövőt szeretnél magadnak! És bár jelen pillanatban mindenolyanizé, éshátakörülményekis, meg a kituggyamilesz, de az, hogy kivé szeretnél válni csak rajtad múlik! Még1x mondom ÍRD LE A TERVEIDET!

S.B: Postit cetliket ajánlom, azzal teleragasztgathatod a szekrényt, a falat bármit. És legyen A, B, C, D terv is… ha egyik nem jön össze, akkor még van legalább 2 amihez nyúlhatsz. Ird le mit szeretnél, miért szeretnéd, kik támogatnak benne, mivel éred el, és esetleg tűzz ki dátumot is, segít koncentrálni, hogy ne felejtsd el.Na és ha megvan a Terv mit kell tenni? Hát nekiállni és megvalósítani .Jó tanács: Ne a legnagyobb álmoddal kezd… pici dolgok is jók az elején. Én pl: elkezdtem otthon edzeni

V: Fejleszd magad! Emeld magasabb szintre a meglévő tudásodat, vagy tanulj valami egészen újat, bármit ami előrébb visz az életedben, közelebb a céljaidhoz. Tanulhatsz nyelvet, vagy bővítheted a szakirányú ismereteket a munkádhoz, de fejlesztheted magad fizikai értelemben (mert tééényleg lehet otthon is edzeni), belemélyedhetsz az egészségesebb táplálkozás témakörébe, vagy foglalkozhatsz önismerettel is. Ez mind téged fog szolgálni a jövőben!

S.B: Van erre egy jó kis idézet:„Hogy mit csinálunk az életben, az lényegtelen. Csak az a fontos, hogy csináljuk, mert más nem fogja helyettünk.”Bármi amit teszünk a jövőnket, illetve bennünket szolgál. A Lényeg, hogy csináljuk mert ha csak ülünk és várjuk a megváltást… meg fog fájdulni a fenekünk Szóval tessék lerázni a covid helyzet okozta béklyókat és TENNI valami, BÁRMIT amitől úgy érzitek, hogy akár egy picit is jobb lesz a kedvetek, vagy netán fejlődtök.Egyszer vége lesz, mert FIGYELEM újabb idézet következik: „Örökké nem eshet!”

V: hmm…. Ezt az idézetet én akartam ideírni még egy javaslat: tarts egy kis digitális diétát! Kapcsold ki a Tv-t, a közösségi médiát, stb… egy picit próbálj meg kiszakadni az ellentmodó információk, sarlatán szakértők és véleményvezérek tartalomgyártási kényszerének hatása alól. Rengeteg időd, energiád fog felszabadulni. És ha ezt arra fordítod, hogy a saját jóllétedért, jövődért cselekedj, ezért pár hónap, vagy év múlva piszkosul hálás leszel magadnak!

Szeretettel ❤ Viki és Sebastien