Tudjátok mit is jelent a FILÉ szó?Ha most egy Főzős blogot írnék valószínűleg elmagyaráznám, hogy csontozott, tisztított, szeletelésre előkészített hús.

De ez nem az a blog… Viszont rákerestem a szóra és számomra is érdekes tény volt, hogy nem csak a Csirkemellnek, vagy a Halnak van filéje .A filé lehet még : – keskeny, csíkszerűen beillesztett furnér az intarzia szegélyében – Az áttört mintás láncrendszerű kötött kelmék egy fajtája

Vajon milyen lenne kifilézni a gondolataitokat? Nos a következő kis segítséggel megtehetitek. Egy kis „játékra” hívlak benneteket.: Ha elsajátítjátok és alkalmazzátok bizonyos élethelyzetekben hozzásegít titeket a tiszta gondolkodáshoz, és a jó döntések meghozatalához.

Először is… Vegyük alapul a FILÉ szót… és nemes egyszerűséggel FILÉZZÜK Ki: Első betű az F, avagy FONTOS EZ? – Ha bármilyen akadályt állít elétek az élet, vagy valami miatt rossz kedvetek van, esetleg haragosak vagytok… tegyétek fel magatoknak ezt a kérdést és gondolkozzatok el picit, vajon tényleg Fontos-e az a dolog annyira, hogy megérje a bosszúságot. Második betű az I, avagy Indokoltak—e az érzéseim? – Ezt akár rögtön az első után is feltehetitek… itt nagyon fontos, hogy ne a gondolataitokra, hanem az érzéseitekre próbáljatok összpontosítani. A legtöbb esetben már itt rájön az ember fia, hogy talán nincs is értelme ennyire felbosszantani magát valamin. Ha mégsem ne aggódjatok… van még két betű. A Harmadik betű? … Az L, avagy Lehetőség a pozitív befolyásolásra? – Hajlamosak vagyunk sokszor csak a negatív dolgokat felsorakoztatni. Pedig ha pozitívan állunk egy-egy dologhoz máris más színben tűnik fel. Próbáljátok csak meg. Ha idáig eljutottál és még mindig teljes az apokalipszis a fejedben akkor jön az utolsó betű. A Negyedik betű az É, avagy Érdemes-e tenni valamit? – Itt azt kell mérlegelni, vajon érdemes-e bármit is tenni, ahhoz, hogy a helyzet vagy a probléma megoldódjon… Nagyon sok alkalommal természetesen igen. VISZONT! Ne feledjétek, nem vagyunk mindenhatók és néha jobb ha a Go With The Flow kifejezést használjuk: Úszunk Kicsit az Árral.

Sajátítsátok el nyugodtan ezt a technikát és alkalmazzátok bármikor, ha úgy gondoljátok érdemes FILÉ-zni egy problémát, helyzetet.

(szerző: Sebastien Black)

Szeretettel ❤️ Viki és Sebastien