Ömlik mindenhonnan a „gondolkodj pozitívan„… és társai. Azért jó lenne, ha használati utasítást is adnának vele, de ennek híján sajnos nagyon sokan tévesen értelmezik. A pozitív gondolkodás NEM azt jelenti, hogy a reggeli sminkkel együtt felrakjuk a mosolygós arcot és le sem vesszük lefekvésig, történjen bármi. Nyugodtan lehet sírni, és dühösnek lenni, és melankolikusnak is, ezek tiszta emberi érzelmek, ezek elnyomásával, vagy eltakarásával csak ártunk magunknak. A pozitív gondolkodás egészen máshol keresendő.

Ott fog elkezdődni, amikor ráeszmélsz, hogy mennyire limitált az az idő amit kaptunk itt a Földön, és ebből az időből máris milyen nagyon sokat elvesztegettél már fölösleges aggodalmakra, haragra, félelemre, megfelelésre stb…. És ez lesz az a pont, amikor a szűrőd sűrűbbé válik, és már nem engeded be a szükségtelen negatív impulzusokat, amelyek aztán negatív lelkiállapotot generálnak.

Most komolyan… az az idő amit pl. bosszankodással töltesz, az pont az az idő, amikor akár jól is érezhetnéd magad, mondjuk nevethetnél, táncolhatnál, vagy gondolkodhatnál az IGAZÁN fontos dolgokon, cselekedhetnél valami produktívat.

Szeretettel ❤️ Viki