Mi az, hogy lááájfkóóócs?!?!? Ez gyakori reakció amikor elhangzik, hogy foglalkozásomat tekintve life coach (is) vagyok.

Szóval mit jelent ez?

Ha lefordítjuk szó szerint: life coach – élet edző. Magyarul furcsán hangzik…. – nnnnajó de mit csinál egy ilyen lájfkócs? – hááát nézzük csak, mit csinál egy edző?

Tételezzük fel, hogy szeretnél klasszul megtanulni úszni, mert indulnál a Balaton átúszáson. Már tudsz úszni valamennyire, hiszen voltál strandon, tengerparton stb…. Kicsit tanított már gyerekkorodban a rokonságból valaki egészen biztosan, tehát nem süllyedsz el, fenn tudsz maradni valahogy a víz tetején és még haladsz is úgy ahogy, kb hétésfél percig bírod is.

De a célodhoz ennél több kell.

Elkezdesz eljárni egy uszodába, gyakorolgatsz de nincs nagyon fejlődés. Ekkor jön a képbe az EDZŐ! Felkeresed, megbeszéled, segítséget kérsz. És akkor ő sok éves tapasztalattal a háta mögött, megfelelő anatómiai és edzéselméleti ismeretekkel a tarsolyában olyan technikákat fog mutatni neked, amivel még tuti nem találkoztál.

Ő megmutatja, de gyakorolni te fogsz.

Te leszel az aki bemegy a medencébe és alkalmazza az edző tudását. Mi történik? Javul az állóképességed, javul a technikád, hatékonyabban tudod használni az erődet és az edző ott áll közben melletted, bíztat, támogat, egy kicsit hajt ha kell, kijavít, motivál ha elfáradsz, és újabb és újabb tudást ad át neked. És eljön a nagy nap, és Te át tudtad úszni a Balatont.

Nem, nem az edződ ment be a medencébe, Te voltál az!

Nos az „élet edző” pontosan ugyanígy működik, csak nem a sport, hanem az életed egyéb területein. Magánélet, munka, szociális kapcsolatok, családi viszonyrendszer, egzisztencia stb…. ahol elakadtál, ő tud segíteni neked, hogy túljuss a holtponton, hogy ki tudd hozni magadból a legjobbat, vagy a legtöbbet, speciális technikákkal, motivációval, és minden szakmai tudásával. nnnna ééérted máááár? 🙂

Ha úgy érzed, hogy rólad is szólt ez a bejegyzés, ha jól jönne a segítség, ne várj egy percet sem, tedd meg az első lépést MAGADÉRT!!! Keress e-mailben, a viktoria.miski@gmail.com címen, vagy telefonon a +3670-6281141 számon.

szeretettel ❤ Viki